IntoxicatingVampires.org


paulwesley
Пол Томас Василевски е роден в New Brunswick, New Jersey и израства в Marlboro, New Jersey. Родителите му, Агниеска и Томас Василевски, напускат Полша малко преди той да се роди. Пол прекарва по 4 месеца всяка година в Полша докато навърши 16 и това е причината да говори гладко полски. Има по-голяма сестра – Моника, и две по-малки – Джулиа и Лея.Уесли посещава Christian Brothers Academy в Lincroft, New Jersey и гимназията в Marlboro докато е ученик. В гимназията се явява на прослушване за ролята на Макс Никерсън в “The Guiding Light”. Той се мести от гимназията в Marlboro в тази в Lakewood, защото там може да развива актьорските си умения. Завършва през 2000 и се записва в Университета Rutgers, но напуска след първия семестър, тъй като осъзнава, че иска да развива актьорската си кариера.
Той получава много роли в сериали като 24, 8 Simple Rules, American Dreams, Army Wives, Cane, Everwood, Guiding Light, Smallville, The O.C. и Wolf Lake. Той играе и противникът на Amber Tamblyn в продукцията на CBS – The Russell Girl, а също и главна роля в Fallen Miniseries на ABC Family.

В момента Уесли играе красивият вампир Стефан Салваторе, гаджето на Елена Гилбърт в The Vampire Diaries, чиято премиера беше през септември 2009 по The CW.

Обича да играе хокей на лед. А също изразява интерес към режисурата и писането.

Your disclaimer here.